Vandaag was het de laatste Digitale Leesclub voor Fabota. Ook dit keer had de leesclub een thema namelijk piraten!


We lazen samen met de jongeren stukjes uit het boek ‘De piraten van hiernaast’ van Reggie Naus. Aan de hand van een online rad werd er beslist wie welke pagina moest lezen. Dit zorgde voor een extra spanningselement wat het leesmoment leuker maakte. Het thema van de dag sloeg ook aan omdat de nieuwste film van Pirates of the Caribbean net in de cinema verschenen was. De jongens vonden vooral de namen die in het boek voorkwamen erg grappig. Zo lag Franc bijna op de grond van het lachen toen kapitein Donderbos op het toneel verscheen.


Er zijn genoeg piratenfilms op de televisie te zien dus leek het maar meer als normaal dat we met de jongens een eigen piratenfilm maakten. Dit deden we aan de hand van de iStopMotion applicatie. Op deze manier maakten de jongeren hun eigen stop-motion filmpjes. Het resultaat waren een aantal leuke filmpjes!