Het was vrijdag 19 april een speciale editie van de Digitale Leesclub met Fabota. Omdat de jongeren woensdag gaan zwemmen waren vond de leesclub uitzonderlijk in de kleine maar gezellige bibliotheek van de eigen werking plaats.

Het boek waarmee we aan de slag gingen was ‘De Dievenschool’ van Dirk Nielandt. Het boek sloeg meteen aan en het was ook zeer fijn dat de jongeren zelf stukjes wouden voorlezen.

Omdat dieven goed moeten kunnen liegen was het belangrijk dat we dit even met de jongeren konden oefenen. Dit deden we aan de hand van het spel ‘Waarheid of Liegen’. De bedoeling was dat elke jongere een verhaal vertelde over een levensgebeurtenis. De jongeren mochten zelf kiezen of ze een echt verhaal vertelden of een leugen vertelden. Het was aan de andere jongeren om te beslissen of het ging om een leugen of de waarheid. Uit het spel kwam naar voren dat Sonja en begeleider Dave de beste leugenaars van de bende waren.

Naast liegen zijn dieven natuurlijk ook experten in het ontsnappen. Daarom mochten de jongeren deze vrijdag een echte ontsnappingsgame maken. Dit deden ze aan de hand van de SketchNation applicatie. Een app waarmee je je eigen games kan maken.

Indien je zelf een eigen game wilt maken maar je geen tablet of smartphone hebt kan je dit altijd ook online doen via DEZE LINK