Deze woensdag hebben we een ingekorte sessie van de Digitale Leesclub gehad met de jongeren van de Kettekeet. Dit was het geval omdat de jongeren na de leesclub moesten vertrekken naar een grote vlottentocht op de Leuvense vaart.

Vandaag stond alles in het teken van piraten. Dit was het geval omdat we aan de slag gingen met het boek ‘De piraten van hiernaast’ van Reggie Naus. Aan de hand van de website Wheeldecide hadden de begeleiders de namen van de jongeren in een groot rad gezet. Hierdoor besliste het lot wie de volgende pagina moest voorlezen. Hierdoor verliep het leesmoment erg vlot!

Omdat het de laatste leesclub was wouden we de jongeren ook eens bevragen over hun mening van het project. Dit hebben we gedaan aan de hand van een kleine enquête waaruit bleek dat de jongeren toch meer lezen na het project dan ervoor.


Na het invullen van de enquête hebben we tot slot nog een kleine Bingo. Hiervoor gebruikten we ook de website Wheeldecide. Dit keer was het geen bingo met cijfers maar een bingo met alle apps en boeken die we doorheen de verschillende leesclubs hebben gebruikt. De spanning was te snijden naarmate het spel vorderde. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel om recht te springen en het befaamde woord te roepen. Toen het boek ‘De GVR’ door het rad werd geselecteerd sprong Akbar op en riep luid: “BINGO!” Als prijs kregen alle jongeren een aantal letterkoekjes zodat ze wat energie hadden voor de vlottentocht! smiley