Omdat de Digitale Leesclub uitzonderlijk op dinsdag viel was het natuurlijk belangrijk dat de jongeren eerst hun huiswerk maakten. Daarom maakten we wat tijd vrij tijdens de leesclub zodat ze zeker alles gedaan hadden wat ze moesten doen voor school. Dit betekende wel dat het een korte Digitale Leesclub ging worden. Het kwam even tot een opstootje omdat een aantal jongeren al aan het lezen waren wanneer andere jongeren nog huiswerk aan het maken waren, maar eenmaal ze terug rustig waren konden we onze activiteiten verder aanvatten.

Het boek dat vandaag centraal stond was ‘De Dievenschool’ van Dirk Nielandt. Het thema dieven sloeg zeker aan bij de jongeren en ze waren dan ook gemotiveerd om aan de digitale activiteit te beginnen. Een goede dief moet snel kunnen ontsnappen, daarom mochten de jongeren zelf ook ontsnappen uit de digitale escaperoom via de app ‘Escape Room Contest 7’. Het was niet gemakkelijk maar na even zoeken lukte het de jongeren om aan de hand van tips die met het verhaal te maken hadden toch te ontsnappen uit de kamer. Als beloning mocht de Kettekeet de VR-bril uitproberen.