OKAN 801

Online galgje spelen met Okan klas 801. De woorden die gezocht werden hadden verband met het boek waarover ze het vandaag gingen hebben namelijk ‘De piraten van hiernaast’ geschreven door Reggie Naus. Omdat het de laatste Digitale Leesclub was voor Okan was het dan ook belangrijk dat het slotmoment en de digitale blog nog even in de verf werden gezet. Daarna hebben we ook even gepolst naar de indrukken van de jongeren over de leesclub aan de hand van een kleine digitale enquête.

Toen het onderwerp van het boek bekend was, kon de klas beginnen met een stukje te lezen in de e-reader. De jongeren waren goed mee met het verhaal en luisterden aandachtig mee. Omdat de jongeren echt interesse in het boek toonden werd het een fijne bespreking.

Aan de hand van een groot online rad speelden de jongeren vandaag het erg bekende spel bingo! Het enige verschil was dat de jongeren niet op zoek waren naar nummertjes maar naar woorden uit het boek! De spanning was over heel het lokaal te voelen. De ontlading was dan ook enorm toen een van de leerlingen het bekende woord konden roepen, BINGO!

Het waren vijf fijne Digitale Leesclubs voor de jongeren, maar zeker ook voor de begeleiders!

OKAN 802

Voor deze laatste sessie hebben de Okan jongeren van klas 802 hun kwaliteiten als geheim agent verder verfijnd. Ze lazen het laatste hoofdstuk van het boek ‘Geheim agent oma’.

Geheim agenten moeten natuurlijk ook in geheime taal kunnen communiceren. Door samen het boek te bespreken konden de jongeren de geheime taal uit het boek ontcijferen. Zo konden ze zich vanaf nu volwaardige geheim agenten noemen. Om hun vaardigheden in communiceren in geheime taal mochten de jongeren hun beste straattaal naar boven halen om een rap te maken over de personages uit het boek. Dit dezen ze door gebruik te maken van de Launchpad app.

OKAN 803

Ook voor Okan klas 803 was het vandaag de laatste sessie van de Digitale Leesclub. Door het maken van een online puzzel, gemaakt met deze puzzelmaker, achterhaalden de jongeren dat ze vandaag het boek ‘Dievenschool’ van Dirk Nielandt gingen ontdekken.

Het thema dieven was een succes! Wanneer er moeilijke woorden opdoken in het boek werden deze opgeschreven. Deze moeilijke woorden werden na het lezen dan ook gebruikt in een grote dieven bingo. Sommige leerlingen kenden het spel bingo al maar voor sommige was dit helemaal nieuw. De moeilijke woorden werden aan de hand van een groot online rad, rondgedraaid. Zo konden de leerlingen de trekking van het woord mee opvolgen en steeg de spanning met de seconde. Het was een nek aan nek race en uiteindelijk sprongen er 3 jongeren tegelijk op en riepen luidkeels ‘BINGO’!

Omdat dieven goed moeten kunnen ontsnappen mochten de jongeren vandaag zelf hun eigen ‘ontsnap game’ maken op de computer. Dit deden ze via de Sketch Nation app website. De creatievelingen van Okan 803 wisten zeker en vast een aantal topgames te maken!

Daarmee zit de leesclub erop voor Okan 803. Het was een heel fijne ervaring om deze toppers in onze Digitale Leesclub te hebben! smiley