Vandaag ging de Digitale Leesclub door in de lokalen van de kinderwerking de Kettekeet. Dat was voor de jongeren een fijne verassing want dan moesten ze alvast geen 5 minuten naar de Leuvense Bib wandelen smiley.

Dat we te maken hadden met slimme jongeren hadden de begeleiders al lang door, maar dat het echte ruimtekenners zijn had niemand op voorhand kunnen inschatten. Zo konden de jongeren meteen allemaal in de juiste volgorde gaan staan wanneer ze een planeet opgeplakt kregen. Maar waarom vroegen we naar de juiste volgorde van de planeten? De reden is het nieuwe boek ‘De maan-zaak’. Dit boek van schrijver Stuart Gibbs kon de jongeren zeker boeien. Al waren niet al de jongeren meteen enthousiast over het feit dat we gingen lezen, werkten ze toch goed mee vanaf we goed en wel aan het voorlezen waren.

Natuurlijk kan het leven op de maan soms eenzaam zijn. Daarom is het belangrijk dat je muziek meeneemt naar de maan! Bij de eerste ideeën kwam meteen naar voor om een liedje van Snoop Dogg mee te nemen. Echter wisten ze nog niet dat zij vandaag de artiesten van dienst waren. Met behulp van de GarageBand app componeerden de jongens een coole beat.

Op het ritme van hun eigen beats konden ze dan vervolgens hun eigen rap schrijven en opnemen. Er zit wel wat rap-talent tussen deze bende!