Vandaag stond alles in het teken van bewegen tijdens de digitale leesclub in klas 803. Deze sessie lazen we verder in het boek ‘Waarom achtbanen te gek zijn!’. In dit boek wordt er een heel hoofdstuk uitgeweken over bewegen.

Uit een aantal vragen bleek dat de jongeren wel heel erg sportief zijn en hun interesseveld heel breed was. Zo waren er een aantal jongens die graag voetballen, maar ook tennis, dansen, hockey, en basketbal waren erg populair.

Tijdens de bespreking van het boek kwam wel naar voren dat het tijd is voor een ander boek. De leerlingen kenden de meeste weetjes al die in het boek werden aangehaald. Op zoek naar een ander top boek is dus de opdracht voor de volgende digitale leesclub!

De digitale opdrachten die vandaag aan het boek werden gelinkt waren de volgende: het maken van foto’s met een green screen en het maken van een filmpje in iStopMotion.

De green screen app werd zorgvuldig uitgetest door alle jongeren. Zo staan ze op de foto met hun allergrootste sportidolen of in de mooiste sportstadions.

Ook de stop motion filmpjes waren een succes! Een aantal leuke sportieve situaties werden door de leerlingen op de speelplaats uitgebeeld met een aantal fijne filmpjes als resultaat.