De leerlingen van de Okan klas 801 hebben vandaag een aantal uitvindingen gedaan. De inspiratie hiervoor haalde ze dit keer uit het boek “Watson”. Carl is een jongen die dagdagelijkse problemen oplost door middel van uitvindingen. Zo probeert hij in het boek de opa van zijn vriendinnetje te helpen door middel van een uitvinding tegen muizen.

Om het thema van de dag aan te halen hadden de begeleiders een woordzoeker voorzien die kon gemaakt worden op de computer. De overgebleven letters vormde zo de titel van het boek. Het onderwerp van het boek viel in de smaak bij zowel de jongens als de meisjes van da klas. Het gevolg hiervan was een boeiende bespreking van het boek in de klas.

Als digitale activiteit kozen de begeleiders voor een opdracht die beroep deed op de creativiteit van de leerlingen. Ze mochten namelijk hun eigen uitvinding ontwerpen! Dit deden ze gebruik makend van Word en Paint op de computer. Er zijn een aantal creatieve uitvindingen uit voort gekomen! smiley