De leerlingen van Okan klas 802 stonden deze ochtend voor de deuren van de Leuvense Bib voor de 3e sessie van de digitale leesclub. Vandaag stond de sessie in het teken van het boek “Geheim agent oma” geschreven door Manon Sikkel.

Eerst werd er samen een stukje uit het boek voorgelezen waarna ze zelf ook ieder een aantal zinnen mocht voorlezen. Het thema van het boek kon de jongeren wel boeien, ze waren dus ook enthousiast om aan de digitale activiteit te beginnen. Het enthousiasme vloeide ook deels voort door het gebruiken van een buzzer app. Zo konden de leerlingen tijdens het voorleesmoment op een buzzer drukken wanneer ze een woord niet kenden.

Net zoals een geheim agent gingen de jongeren van de klas ook op een zoektocht. Een echte QR-code zoektocht doorheen de bib op zoek naar de ontbrekende zin. Er werd ook gebruik gemaakt van de WallaMe app. Dit is een applicatie waarbij je in virtual reality een aantal zaken op bestaande muren kan tekenen en schrijven. Diegene die als eerste de ontbrekende zin konden invullen mochten zich dan ook kronen als de beste geheim agenten!smiley