Deze woensdag kwamen de jongeren van Fabota weer eens over de vloer in de Bib. Helemaal klaar voor hun 2e Digitale Leesclub sessie.

Woensdag stond alles in het teken van “De GVR”, een boek geschreven door de grote Roald Dahl. De start van deze sessie werd gegeven onder invloed van de warme voorleesstem van Dave. Hij las de eerste 2 hoofdstukken uit dit boek voor aan de jongeren. Er werd tijdens dit voorlezen tijd gemaakt om het verhaal te bespreken. Zo gaven de jongeren weer wat ze vonden van dit korte stukje tekst door hun gevoel uit te drukken in emoticons.

Na de bespreking van het boek mochten ze deze gevoelens uiten in de vorm van een rap. De innerlijke DJ kwam in een aantal jongeren naar boven wanneer ze verrassende beat gemaakt hadden in de GarageBand app. DJ Franc was de winnaar en zijn beat werd dan ook gebruikt om de rest van de tekst op te schrijven. Het thema van het lied was de bottenkraker, een reus uit het verhaal van Dahl. En zo hadden ze in enkele minuten een volledige rap ik elkaar geknutseld. Het schrijven van de rap verliep in een creatieve drukte maar het resultaat mag er zijn!smiley
Luister hem op SoundCloud!